.HET HYDROBAG SYSTEEM

Waarom kiezen voor Hydrobag?

Hydrobag is een innovatief product dat ervoor zorgt dat woningen onafhankelijk van het gas kunnen zijn. De Hydrobag is dé sleutel tot warmteopslag. Deze uitvinding maakt het mogelijk om zonder ingrijpende verbouwing een flexibele warmwater opslag te creëren, van 0,5-10 m³. Hij kan bijvoorbeeld geplaatst worden in de kruipruimte of achter een knieschot. 

 

Hoeveel bespaart de Hydrobag?

De Hydrobag kan een belangrijke rol spelen in de verduurzaming van de woning. Op een gemiddeld verbruik kan al zo’n 50% of meer bespaard worden. Door het systeem in huis te nemen zal ook de waarde van de woning verhoogd worden en een beter energielabel van de woning ontstaan. Het Hydrobag energie neutraal pakket maakt het mogelijk nul op de meter te realiseren, mits er genoeg ruimte is voor de componenten en de opstelling optimaal is.

Waarvoor is de Hydrobag geschikt?

De Hydrobag is geschikt voor (vloer)verwarming en tapwaterondersteuning. Het Hydrobag systeem is een gesloten systeem, door middel van warmtewisselaars, waardoor er geen kans op Legionella is. Dit maakt dit type systeem ook uitermate geschikt voor de grotere toepassingen zoals een sportverenigingen, campings, agrarische bedrijven, industrie of woonboerderijen.

Materiaal Hydrobag

Door de kwaliteit van het materiaal heeft de Hydrobag een levensduur van 40 jaar.

hydrobag-isolatie

Materiaal isolatie

Om warmteverlies te beperken wordt er een isolatieschild om de Hydrobag geplaatst. Dit isolatieschild van PIR heeft een RD-waarde van 5,4. 

Door de goede isolatie van de Hydrobag verliest deze in 12 uur slechts 0,4 °C warmte, tegenover een buffervat die ongeveer 4 °C verliest.  

Overige materiele of technische specificaties kunnen op aanvraag worden toegestuurd.

Besturingssysteem

Om het toevoegings- en ontrekkingssysteem te reguleren heeft Eco Geo Green Solutions B.V. in samenwerking met Hydrobag B.V. een besturingskast ontwikkeld. Deze besturingskast, die veelal aangesloten wordt met flexibele aansluitingslang, biedt een totaalpakket voor de warmteafgifte. Het is een ‘plug-and-play’ systeem om het installeren makkelijker te maken.

In een app is de werking van het besturingssysteem te volgen en te monitoren. De Hydrobag wordt gestuurd door sensoren.

Besturingskast front